Blogs

Een opgeruimd hoofd

Nu ik op zoek ben naar een liever en simpeler leven, wil ik om te beginnen graag wat meer rust in mijn hoofd, en besluit daarom dat dan eerst mijn omgeving wat opgeruimder en simpeler mag zijn. Ik word onrustig van rommel in huis, en krijg daardoor het gevoel dat er altijd werk blijft liggen. Want ook al is het huis schoon en zijn de wasmanden leeg, dan is er altijd nog die bomvolle garage, en de volgepropte keukenkastjes. En daarnaast schrik ik iedere maand weer van mijn uitgaven, zoveel kan een mens toch nooit nodig hebben? Het feit dat ik iedere maand wel iets van  kleding, keukengerei, speelgoed e.d. koop is best wel bizar, ik vraag mij af waar mijn limiet ligt, wanneer zou ik voor mijn gevoel genoeg spullen hebben?

Wij wonen alweer een dik halfjaar in ons nieuwe huis, en ik heb nog steeds een garage vol dozen staan die nog uitgepakt moeten worden. En dat kost energie, en dan nog niet eens fysiek veel energie, maar het blijft als een soort ‘to do list’ in mijn hoofd malen. Ik besluit te gaan ‘Googelen’, op termen als , ‘simpel leven’ en ‘eenvoudig leven’, en uiteindelijk kom ik op de website www.moedersminimalisme.nl terecht. “Omdat de mooiste dingen in het leven, geen dingen zijn”, geeft de site groots aan. En daar kan ik mij dus goed in vinden, omdat ik geloof dat ik met minder spullen meer rust en dus meer geluk in mijn leven kan vinden. En daarnaast is een minimalistische levensstijl uiteraard heel erg georganiseerd, wat mij heerlijk overzichtelijk lijkt. Het gaat niet alleen over opruimen, maar vooral over minder spullen aanschaffen. Dat je het besef krijgt dat je niet 4 jassen, 10 paar schoenen, en een kast vol servies nodig hebt. Wanneer ik verder lees kom ik erachter dat je daadwerkelijk alles kunt minimaliseren, van je besteklade tot aan de kledinggarderobe van je kinderen. Oei, dat laatste lijkt mij wat minder leuk, rust in je hoofd door te minimaliseren klinkt goed, maar minder kinderkleding kopen, lijkt mij niet iets waar ik nou perse gelukkiger van word. Ik kan namelijk enorm genieten van het vinden van perfecte kledingsetjes voor mijn meisjes, en het flink inslaan tijdens de opruiming. Ik word echt oprecht blij van mooie kinderschoenen, en de perfecte winterjas. Ik twijfel, dit onderwerp maar overslaan?, of mij hier toch maar eens in verdiepen?

Ik besluit om toch maar voor dat laatste te gaan, ik ben tenslotte op zoek naar een simpeler leven. Wanneer ik door de kledingkasten van mijn kinderen ga, haal ik er zelfs ongedragen nieuwe kleding uit, en besef ik dat er maar een aantal kledingsetjes zijn, waar ik echt heel blij van word. Eigenlijk had ik dus ook alleen die setjes kunnen kopen en de rest achterwege kunnen laten. Dat had behoorlijk wat geld gescheeld, en geeft bovendien ’s ochtends minder keuzestress.

Wanneer ik na een 3 dagen opruimen alleen nog maar de garage en de kledingkasten van de kinderen heb geminimaliseerd, besef ik dat het nog wel even duurt voordat ik mijn hele huis heb aangepakt. En daar ben ik niet goed in, wanneer ik ergens voor ga, wil ik dat het liefst zo snel mogelijk af kunnen vinken. Maar ik realiseer mij dat minimalistisch leven een levensstijl is, en dat heb je natuurlijk niet zomaar omgegooid. Later lees ik op de website van moedersminimalisme, over hoe te beginnen aan deze nieuwe levensstijl, en ook daar staat dat mijn huis niet binnen een week op orde hoeft te zijn. Ik gun mezelf de tijd! Maar besef wel dat de knop om is. Ik breek met oude gewoontes en ga de komende weken lekker aan de slag. En daarmee hoop ik dat het uiteindelijk veel rust en een heerlijk opgeruimd huis oplevert.

 

179 thoughts on “Een opgeruimd hoofd”

 1. Als je wilt kan het best. Stel een limiet op je budget. En doe met wat je hebt. Geluk zit niet in spullen, maar er zijn. Voor elkaar. Deze wijsheid komt soms helaas na baanverlies.. Maar we zijn nu meer blij. En bewuster.

  1. Een limiet stellen is inderdaad een goed idee, want ik denk helaas nog steeds te vaak “waar is mijn maandloon gebleven?” Bedankt voor je reactie!!

   Groetjes jenny

 2. Pingback: tongue vibrator
 3. Pingback: best egg vibrator
 4. Pingback: venus butterfly
 5. Pingback: sex toy reviews
 6. Pingback: sex toy experience
 7. Pingback: house dj
 8. Pingback: Smartphone repair
 9. Pingback: Rabbit Vibrator
 10. Pingback: Best Anal Lube
 11. Pingback: nipple toys
 12. Pingback: poker88
 13. Pingback: best glass dildo
 14. Pingback: jelly vibrator
 15. Pingback: MILF Porn
 16. Pingback: mp3juices
 17. Pingback: tubidy mp3
 18. Pingback: buy pocket pussy
 19. Pingback: masturbation toys
 20. Pingback: powerful vibrators
 21. Pingback: triple stimulator
 22. Pingback: vibrating bullet
 23. Pingback: Holy Spirit
 24. Pingback: g spot stimulator
 25. Pingback: rabbit vibe
 26. Pingback: butterfly vibrator
 27. Pingback: sexy bedroom games
 28. Pingback: adam and eve sale
 29. Pingback: rock off rapture
 30. Pingback: خرید vpn
 31. Pingback: lyrics
 32. Pingback: netflix free
 33. Pingback: iPhone 8 Cable
 34. Pingback: Iphone charger
 35. Pingback: Samsung
 36. Pingback: پیچ و مهره
 37. Pingback: traveling packages
 38. Pingback: triple blowjob
 39. Pingback: free app download
 40. Pingback: هپاش
 41. Sick and tired of being bored? There’s nothing at all good to watch on TV these days. How many cat videos can you watch at YouTube? What you really want is some live adult entertainment. That’s what http://www.camgirl.pw is all about. It’s 24/7 excitement like you’ve never seen before. Check it out and tell a friend. Something this good needs to be shared.

 42. Pingback: MILF
 43. Pingback: prazdnik 2018
 44. Pingback: bullet vibrator
 45. Pingback: bitcoin shopping
 46. Pingback: Phone sale
 47. Pingback: my first anal sex
 48. Pingback: security guard
 49. Pingback: head honcho toy
 50. Pingback: oral sex toys
 51. Pingback: auto taxi
 52. Pingback: datumoufukuiken
 53. Pingback: Buchhaltung
 54. Pingback: pure coffee
 55. Pingback: فال هفتگی
 56. Pingback: interracial porn
 57. Pingback: Freemason Gifts
 58. Pingback: Baby Playpen
 59. Pingback: vaccinera hund
 60. Pingback: Houseforsale
 61. Pingback: plus size harness
 62. Pingback: accomodator
 63. Pingback: Best Wand Massager
 64. Pingback: Penis Pump Review
 65. Pingback: Sex Swing
 66. Pingback: Anal Toy Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *