Inspiratie

Artikel: 50 dingen die ieder kind voor zijn twaalfde MOET doen

 

Als 1-jarig meisje zat mijn oudste dochter eindeloos in de vensterbank naar buiten te turen. Alsof ze wist dat het daar allemaal te beleven was.  Daar buiten wachtte het grote avontuur. In de jaren daarna heeft ze zich ontwikkeld tot een echt buiten kind, die iedere dag wel even naar buiten moest om te spelen, te ontdekken, en in de natuur te zijn. In haar korte leventje hebben we dan ook al volop de natuur ontdekt en vele avonturen beleefd.

Tegenwoordig maken ze voor dit “buiten spelen” ook volop reclame. Juist omdat het zo belangrijk is voor kinderen, en toch veel te weinig wordt gedaan. Zo roept Sire op tot risicovol spelen, en wil natuurmonumenten  kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Aan de hand van de uitdagende kaarten van OERRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken, en mogen ze zelfs een eigen boom planten. En ook Jantje beton pleit voor meer buitenspelen omdat vrij buitenspelen en bewegen essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, kan buitenspelen niet genoeg gestimuleerd worden.

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is bovendien onmisbaar voor hun ontwikkeling. Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. En omdat je jouw kind uiteraard niet naar buiten stuurt met de boodschap “ga maar lekker risicovol de natuur ontdekken”, hier een leuke lijst van activiteiten om je kind te stimuleren en uit te dagen.

Klik op onderstaande link.

 

50-things-activity-list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *